IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
14:33 | 9 март 2016
Обновен: 16:10 | 13 септември 2024

„Синя стая“ ще работи с деца в риск и във Варна

Специалисти ще разпитват жертвите на насилие при максимални условия на сигурност

По материала работи: Слав Велев
„Синя стая“ ще работи с деца в риск и във Варна

Специализирано  помещение ще осигури оптимални условия за разпит на деца в риск във Варна. Общината е предоставила  пространство, в което текат довършителните работи по специалното оборудване. Това каза на среща с журналисти съдия Ерна Якова, председател на Варненския районен съд.


Така наречената Синя стая ще бъде използвана за нуждите на специализирани държавни органи, които участват в събиране на информация от деца, свидетели или  жертви на насилие. Целта на заведението е да се гарантира максимална защита на пострадалите деца по време на процеса на разследване, като се предоставя специализирана помощ и закрила.


„Синята стая“ ще се помещава на неутрална територия, в близост до сградата на  Варненския районен съд, а работата по оборудването се осъществява съвместно  с  Министерството на правосъдието, Варненския окръжен съд и Варненския районен съд, сподели още съдия Ерна Якова.

 

Елисавета Илиева

Снимка Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна