IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
11:56 | 14 април 2016
Обновен: 20:03 | 9 септември 2024

Варна приема международна конференция “Бизнес иновации за чиста природа”

Събитието ще се проведе на 21 и 22 април в галерия “Графити”

По материала работи: Борис Проданов
Варна приема международна конференция “Бизнес иновации за чиста природа”

Черноморски Енергиен Клъстер в партньорство с АБЧО, община Варна и Технически университет – Варна организират двудневна конференция на енергийна тематика: зелено предприемачество и  зелен бизнес за чиста околна среда.

 

Събитието ще се проведе на 21 и 22 април в галерия “Графити” във Варна, с участието на лектори и модератори от Норвегия, Италия и Великобритания.

 

Целта на международното събитие е да се предостави възможност за среща на местните власти, бизнес и научни среди с европейски политици и експерти, да се обсъди бъдещия растеж на сектора и бъдещи бизнес стратегии. В програмата на конференцията са заложени теми, които да презентират текущата енергийната ситуация в България, съответно национални цели за ЕЕ и ВЕИ, националната програма за ЕЕ на много-фамилни жилищни сгради, либерализиране на пазара, зелени обществени поръчки за зелен бизнес, добри практики и съвременните тенденции в развитието на електро-енергийната система и научните изследвания в областта. Двудневната конференция ще продължи със Start–up weekend (23 и 24 април).

 

Повече информация за международната конференция “Бизнес иновации за чиста природа”, пълна програма и регистрационна форма може да намерите на интернет сайта на организаторите: www.bsecluster.org. Заинтересованите лица за участие в международното събития, трябва да изпратят своята заявка за участие (попълнена регистрационна форма) на адрес bsec@abv.bg до 15.04.2016 г. Конференцията е напълно безплатна, официален език – български и английски.

Коментари

Новини Варна