IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
15:12 | 14 март 2016
Обновен: 18:47 | 11 септември 2024

Кметът на Провадия отмени бедственото положение

Филчо Филев е получил уверение, че инвестицията за обезопасяването и укрепването на скалата, ще бъде покрита от държавния бюджет

По материала работи: Борис Проданов
Кметът на Провадия отмени бедственото положение

В Провадия частичното бедствено положение е отменено, съобщи Филчо Филев – кмет на общината. Евакуираните хора са върнати по домовете си. До крайната мярка се стигна на 4 декември м.г., когато надвиснала опасно скала застрашаваше сгради в южната част на града.


Според Филев са останали 7 – 8 къса от скалата, които предстои да бъдат разрушени. Има 100 куб.м., има 90 куб.м и 20 куб.м. Те обаче са стабилни, защото са на ската.


Шестима алпинисти вече работят по отстраняването им. Заради дъждовете обаче се бави обезопасяването на скалния венец.


Филчо Филев е спокоен, че вече не съществува опасност на това място. Но от единия край на Провадия има 3 км скален венец, а от другия – 4 км. И не е ясно коя част на града може да се окаже застрашена.


Провадийци са посвикнали със ситуацията, защото разположението на града е такова. Въпреки това те се притесняват от евентуални инциденти.
Кметът е получил уверение, че инвестицията за обезопасяването и укрепването на скалата, ще бъде покрита от държавния бюджет.

Коментари

Новини Варна