IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
10:43 | 16 февруари 2016
Обновен: 20:01 | 17 септември 2024

Община Добрич осигури над 215 000 лв. за младежка заетост

Насочен е към безработни на възраст до 29 г., които не се обучават, нито са трудово заети

По материала работи: Борис Проданов
Община Добрич осигури над 215 000 лв. за младежка заетост

През септември миналата година община Добрич е била поканена за партньор в рамките на проектно предложение по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Проектното предложение е одобрено, съобщи зам.-кметът „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова и местната власт е подписала като партньор споразумение, което е необходим документ пред Управляващия орган, за да може да бъде разписан и договорът за безвъзмездна финансова помощ, посочи Йорданова.

 

Проектът е наречен „Активни заедно“, със срок на продължителност 11 месеца. Бюджетът му е 215 339 лв. От тях 104 442 лв. включват заплати и осигуровки. Насочен е към младежи на възраст до 29 г., които не се обучават, нито са трудово заети, не са и регистрирани и като безработни.

 

„Целта на този проект е да се мотивират тези хора, да се информират и да могат да получат професионална квалификация по професията „Работник по озеленяване“. Ще бъдат подбрани 52-ма души. От тях 34-ма ще бъдат назначени в нашето общинско предприятие „Устойчиви дейности“ и ще бъде точно в момент, в който имаме нужда от тези хора, а обучението ще продължи 52 дни и точно от април някъде до края на септември те ще бъдат заети. Нашият ангажимент е да позволим да проведат своята практика при нас, както и да ги назначим на трудови договори“, каза Росица Йорданова, цитирана от радио “Фокус”.

Коментари

Новини Варна