IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Област Варна
12:29 | 3 февруари 2016
Обновен: 12:40 | 16 септември 2024

Срутванията в Провадия продължават, затрупана е и къща

Обитателите на имота са били евакуирани още през декември

По материала работи: Борис Проданов
Срутванията в Провадия продължават, затрупана е и къща

Два големи скални къса са паднали върху къща при вчерашното срутване на скални маси от ската в Провадия. Падналите камъни са съборили външна стенa и са затрупали една от стаите, съобщи за “Дарик радио” кметът на Провадия Филчо Филев.

 

Обитателите на имота са били евакуирани още през декември.

 

Падналите върху имота скални късове са с обем около 10-12 куб. м. В момента на място тече оглед, добави кметът Филев. Материални щети са нанесени и на гараж, разрушени са и стопански постройки.

 

Вчера скални маси отново се срутиха от ската в Провадия и затиснаха двама алпинисти. Инцидентът е станал в около 16 ч. Мъжете са на възраст 43 и 52 г. Скалата, която е била укрепвана от алпинистите, се е откъснала и пропаднала надолу, като е завлякла двама от тях и скъсала въжетата им.

 

И двамата мъже са откарани в болница във Варна. Единият е със счупени бедра, другият е с травма на тазобедрената става. Няма опасност за живота на пострадалите.

 

На 14 декември м.г. в община Провадия беше обявено частично бедствено положение. 26 души бяха евакуирани заради опасно надвиснала скала над къщи в южната част на общината. Скалата е голяма около 60-70 тона.

Коментари

Новини Варна