IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Област Варна
07:25 | 26 октомври 2015
Обновен: 09:38 | 27 август 2024

Аксаково, Бяла и Суворово избраха кмет на І тур

В останалите общини се оформят балотажи

По материала работи: Борис Проданов
Аксаково, Бяла и Суворово избраха кмет на І тур

На база предварителна информация от ОИК – Аксаково, кандидатът на ПП ГЕРБ Атанас Стоилов печели изборите в общината.


Анастас Трендафилов, издигнат от ПП ГЕРБ печели изборите в община Бяла, Варненска област. Това съобщи Стоян Пасев, областен управител на Варна, на база предварителна информация от ОИК -Бяла. По първоначални данни Павлин Параскевов, издигнат от Местна коалиция печели изборите и в община Суворово, Варненска област.


На база предварителна информация от Общинските избирателни комисии в региона в другите общини в областта се очертават балотажи. По думи на Стоян Пасев, балотаж ще има в община Вълчи дол между Тошко Янев подкрепен от ПП ГЕРБ и Веселин Василев издигнат от МК "ЗАЕДНО ЗА ВЪЛЧИ ДОЛ".


Балотаж се очертава и в община Белослав между Деян Иванов и Галина Тодорова.


В община Долни чифлик към момента се очертава балотаж между кандидатът на БСП Борислав Натов и кандидатът на ПП ГЕРБ Красимира Анастасова, като по данни на Стоян Пасев на база данни обработени към момента протоколи Красимира Анастасова има минимална преднина.


В Девня по всяка вероятност също ще има избори следваща неделя, като там за кметския пост ще се борят кандидатът на ПП ГЕРБ Свилен Шитов и издигнатият от ПП АБВ Атанас Кузев. По думи на областния управител възможно е обаче Девня да има кмет и на първи тур, като Шитов има преднина. Данните обаче ще са ясни по-късно.


В община Дългопол също се очертава балотаж между досегашният кмет Маринка Иванова издигната от ИК „ВСИЧКИ ЗА ДОЛИНАТА” и Георги Георгиев, кандидат на ПП ГЛАС НАРОДЕН.


Областният управител добави, че се изчакват данните от община Ветрино, Провадия и Аврен, като за последните две общини е възможно да има избран кмет на първи тур.


От Общинските избирателни комисии отказват да оповестяват към този момент официално информация, тъй като има обработени много малко протоколи. Председателите на комисиите посочиха, че точна и актуална информация ще има преди обед.


58,74% е избирателната активност на местни избори в област Варна и 42,02% за националния референдум. Областният управител на Варна посочи, че изборите са преминали спокойно, като резултати от изборите ще бъдат по-ясни през деня.


За 10 ч. е насрочена пресконференция в ОИК - Варна.


"Фокус"

Коментари

Новини Варна