Варна 20°
fallback
Област Варна
09:00 | 11 март 2023
Обновен: 15:28 | 8 октомври 2024

Обявиха жълт код за силен вятър във Варна

Предупреждението важи за почти цяла северна България

По материала работи: Ставри Таргов

Жълт код за силен вятър е обявен днес за Варна. Предупреждението важи за почти цяла северна България.

Днес вятърът ще се ориентира от северозапад, към края на деня и в югоизточните райони от страната. Ще бъде умерен, в Дунавската равнина, а през нощта срещу неделя в Североизточна България, силен и с него ще нахлува студен въздух.

Ще бъде предимно облачно, на места с валежи, главно в югоизточните райони и с гръмотевици. Вечерта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява.

В планините ще духа умерен и селен западен, след обяд северозападен вятър с който ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1800 - 2000 метра от сняг, но след обяд с понижението на температурите границата между дъжд и сняг ще се понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

В неделя облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява, след обяд над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време.

Температурите ще се понижат и преобладаващите ще са: минималните - от минус 2° до 3°, а максималните - между 7° и 12°. Вятърът постепенно ще отслабне.

В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, сутрин - сравнително студено, с минимални температури на отделни места до минус 3°, минус 5°. Във вторник ще започне затопляне.

Автор на статията:
Ставри Таргов
Варна жълт код силен вятър
0 коментара
fallback
fallback