IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
12:15 | 14 юли 2021
Обновен: 16:33 | 12 октомври 2024

Скаути се събират в Шабла

Празнуват 110 години от създаването на движението

По материала работи: Ставри Таргов
Скаути се събират в Шабла

Градският парк в Шабла ще бъде огласен от много детски смях и забавни игри. На 16 юли Организация на българските скаути стартира своето най-голямо събитие за годината сред алеите на красивия шабленски парк.

Стотици скаути от цялата страна и техните лидери-доброволци ще се съберат, за да отпразнуват 110 години от запалването на искрата на скаутството в България. Поради тази причина събитието е специално и доброволците от организацията са се постарали да подготвят подобаващ празник. В продължение на шест дни децата и младежите от Организация на българските скаути ще играят и ще се забавляват, докато неусетно придобиват полезни умения за живота. С много настроение ще се впуснат в приключения и вълнуващи предизвикателства.

Естествено, не можеш да отидеш до Рим и да не видиш папата, затова в лагерните дейности за децата и младежите са предвидени и много увлекателни моменти на плажа - ще се наслаждават на морските вълни, на топлия пясък и парещото слънце. Лагерният огън, нощите под звездите и всички предизвикателства, които участниците ще преодолеят рамо до рамо ще допълнят преживяването.

Желаението на организаторите е да проведат един незабравим лагер за децата, а хубавите емоции и спомени да останат дълго след като те пораснат.

Изминалата година бе много тежка за всички, но даде особено силно отражение върху децата и тяхната психика. Необходимо е да направим всичко по силите си, за да върнем тяхната жизнерадостност, да им позволим да се почувстват свободни и да ги вдъхновим.

Времето прекарано с приятели в игри и приключения е най-ценното за тях и именно тези възможности ще им предостави националният скаутски лагер.

 

                       

Коментари

Новини Варна