Варна 26°
fallback
Област Варна
10:00 | 3 юли 2021
Обновен: 12:39 | 22 септември 2024

40 души са пипнали ковид за седмица във Варна

359 души са поставени под карантина

По материала работи: Ставри Таргов

За изтеклата седмица за Област Варна лабораторно доказани положителни на COVID- 19 са 40 души срещу 29 от предходната седмица. Това съобщават от РЗИ в морската столица.

1 човек е починал от ковид.

През почивните дни изнесени ваксинационни пунктове са работили на входа на Морската градина, а през седмицата изнесени ваксинационни пунктове са работили в община Вълчи дол – с. Щипско, с. Брестак и с. Метличина, както и в гр.Варна, кв.Аспарухово, ул. ‚Горна студена“.

В имунизационния кабинет към РЗИ - Варна, и в изнесените ваксинационни пунктове през отчетния период са извършени 820 имунизации срещу COVID-19. В имунизационния кабинет към инспекцията са извършени и 15 имунизации за жълта треска.

Извършени са 35 епидемиологични проучвания на положителни за COVID-19 и на 37 лица с други инфекциозни заболявания. Издадени са общо 359 предписания за поставяне под карантина на положителни на COVID-19, контактни, хоспитализирани и дехоспитализирани след проведено болнично лечение, както и пристигнали от рискова зона лица. Няма наложени административни санкции.

Автор на статията:
Ставри Таргов
Ковид Варна
0 коментара
fallback
fallback