IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
11:45 | 12 февруари 2021
Обновен: 14:22 | 15 септември 2024

Няколко села в община Балчик са без ток заради снежната буря

Екипи на Енергото работят по отстраняване на проблемите

По материала работи: Ставри Таргов
Няколко села в община Балчик са без ток заради снежната буря

Няколко села в община Балчик са без електрозахранване заради скъсани проводници. Пътищата в област Добрич са проходими при зимни условия, като на места има заледявания и навявания, съобщават от Областно пътно управление.

От 6.00 ч. сутринта общо 17 машини на пътноподдържащата фирма почистват и обработват основните направления от републиканската мрежа. Няма подадени сигнали за закъсали автомобили и бедстващи хора.

Рязкото влошаване на времето - валежите от дъжд, преминали в сняг и силният вятър, са довели до скъсване на проводници и без ток са селата Сенокос, Дропла, Пряспа, Кремена и част от Змеево.

Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблемите. Няма подадени сигнали за проблеми с водоснабдяването на територията на областта.

Вятърът е със скорост 41 км/ч. Областният управител на Добрич Красимир Кирилов апелира да не се предприемат пътувания, ако те не са наложителни и да се тръгва на път с подготвени автомобили, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна