Варна 16°
fallback
Област Варна
13:30 | 22 август 2020
Обновен: 10:22 | 26 октомври 2024

Проф. д-р Емил Ковачев издаде книга за проблемите при безплодието

Трудът ще бъде от съществена полза за обучението на младите специалисти по акушерство и гинекология

По материала работи: Ставри Таргов

Излезе от печат последното специализирано трето издание със заглавие „ Асистирани репродуктивни технологии /АРТ/. Усложнения и съпътстващи проблеми. Ендоскопски методи в репродуктивната медицина“ с автор проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н.

 

Той е управител на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна (АГ болница) и  ръководител Катедра „Акушерство и гинекология“ към Медицински университет – Варна от 2016 г.  Председател на Българското асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, както и републикански консултант по АГ за Североизточна България до 2018г.

 

Проф. Ковачев е акушер-гинеколог и специалист по репродуктивна медицина. Има множество специализации в областта на репродуктивната медицина и ендоскопската гинекологична миниинвазивна хирургия. Автор е над 200 публикации в наши и чужди научни издания.

В книгата си той разглежда проблеми от съществено медико-социално значение, а именно инфертилитета при млади семейства. Описани са основните методи за индукция на овулацията, детайлно са разгледани съвременните аспекти на асистираните репродуктивни технологии, усложнения, проблеми и придружаващи заболявания, съпътстващи АРТ, маточна трансплантация, както и различните ендоскопски методи в репродуктивната медицина.

 

На фона на отрицателните демографски показатели в страната тази разработка допълва съществена празнина в специализираната литература в областта на репродуктивната медицина.

 

Трудът ще бъде от съществена полза в теоретичното и практическо обучение на  младите специалисти по акушерство и гинекология, репродуктивна медицина, специализанти и студенти с повишен интерес към АРТ.

 

Книгата вече е налична в книжарниците за специализирана медицинска литература, също така се разпространява и онлайн от издателска къща „Стено“.

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback