IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
17:22 | 11 юни 2020
Обновен: 09:18 | 26 октомври 2024

Кмет и личен лекар на различни позиции за карантината в с. Изгрев

През следващите дни ще бъдат тествани 300 местни жители

По материала работи: Ставри Таргов
Кмет и личен лекар на различни позиции за карантината в с. Изгрев

Започна масовото тестване на жители на шуменското село Изгрев. Потвърдените случаи на коронавирус в населеното място са 17. В рамките на три дни ще се тестват близо 300 души. Областният кризисен щаб поиска и поставяне на КПП-та на двата входа на селото.

Засилено е полицейското присъствие. Три автомобила на полицията патрулират в селото и ефектът от взетите мерки е видим, казва кметът на Изгрев Ерджан Мюстеджеб:

 

„Хората са дисциплинирани, спазват карантината, не излизат безцелно, спазват социална дистанция, няма движение по пътищата, освен днес - нали вземаме проби от 100 човека“.

 

Засега Изгрев няма да бъде поставено под карантина, заяви главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев.

 

Решение, с което семейният лекар на селото доктор Абдел Бари Жебрил не е съгласен:
 

 

„Тук контрол няма да има и няма да спазват абсолютно никакви норми, ако не се затварят, но надявам се да обявят Изгрев под карантина. Защото не е шега работа. Това са хора, които не подлежат на абсолютно никакви мерки“.

 

През следващите дни ще бъдат тествани 300 жители на Изгрев и резултатите от пробите ще определят дали селото ще бъде затворено, каза още кметът Ерджан Мюстеджеб.

 

БНР

Коментари

Новини Варна