Варна 12°
fallback
Област Варна
10:58 | 6 април 2020
Обновен: 22:42 | 26 октомври 2024

МВР - Варна: Срокът за изтичащите лични карти и шофьорски книжки се удължава с 6 месеца

Заявления могат да се подават във всяко РПУ в областта

По материала работи: Ставри Таргов

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Варна, уведомява, че поради изтичане срока на валидност на голям брой документи за самоличност през 2020 г. и във връзка с въведеното извънредно положение сроковете на изтичащите в периода 13.03.2020 – 31.10.2020 г. лични карти и СУМПС се удължават с шест месеца.

 

Напомняме, че действа мярка за облекчаване на режима за издаване на лични документи, според която българските граждани с постоянен адрес на територията на областта могат да подават заявления за издаване на лична карта и/или паспорт и СУМПС с обикновена услуга (до 30 дни) във всяко Районно управление в Област Варна, а не само в Районно управление по постоянен адрес.

 

Получаването на готовите документи ще се извършва в звената, където са подадени заявленията.

 

Притежателите на валидно удостоверение за квалифициран електронен подпис (КЕП), издаден в Република България и съдържащ данни за ЕГН на лицето, могат да се възползват от „Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи“, достъпен на интернет адрес: https://e-uslugi.mvr.bg, за издаване на лична карта и/или паспорт с обикновена услуга, съобщават от МВР - Варна.

 

Черно море

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback