IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Област Варна
15:47 | 4 февруари 2015
Обновен: 19:21 | 13 септември 2024

Обстановката в областта се нормализира

Продължава изпускането на язовири с цел осигуряването на свободен обем

По материала работи: Златина Добрева
Обстановката в областта се нормализира

Обстановката в областта постепенно се нормaлизира след потопа от последните дни, коментираха от Кризистния щаб при обласния управител на Варна. Четири язовира продължават да преливат и да се изпускат. Това са водоемите „Долни Чифлик”, „Горен Чифлик”, „Пчелник” и „Елешница”.
С цел осигуряване на свободен обем на територията на Басейнова дирекция за Черноморски район – Варна се изпускат язовирите „Черковна”, „Снежина” и „Блъсково 1” в община Провадия, съобщиха от дирекцията. Данните са към 13.00 часа. Преливат през преливниците и се изпускат язовирите „Долни Чифлик”, „Горен Чифлик” и „Пчелник” в община Долни чифлик, както и язовир „Елешница” в община Дългопол.
Река Провадийска и река Ана дере са се прибрали в коритата си, към момента река Батова се е прибрала в коритото си и водата бавно се отдръпва. В град Дългопол водата се е оттеглила и обстановката постепенно се нормализира.
По данни на Басейнова дирекция за управление на водите – Дунавски район, вследствие на оттичане се наблюдават повишени водни нива в долните течения, при които реките протичат в речните си легла. Няма получени сигнали за наводнения и аварийни ситуации от речни течения. Язовирите по поречието на река Суха – „Левски-1”, „Левски-2”, „Николаевка – 1”, „Николаевка - 2” в община Суворово, яз. „Засмяно” и яз. „Ботево” в община Аксаково преливат през преливниците си.

Коментари

Новини Варна