IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Област Варна
18:05 | 3 февруари 2015
Обновен: 03:40 | 9 септември 2024

В сряда ще е облачно, но топло за сезона

Започва покачване на температурите

По материала работи: Борис Проданов
В сряда ще е облачно, но топло за сезона

През нощта над Централна и Източна България ще бъде предимно ясно, докато над западните райони ще започне ново увеличение на облачността, но все още без валежи. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0, по-високи по Черноморието.


Утре преди обяд над източната половина от страната ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня облачността и там ще се увеличи и вплътни. След пладне на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от юг-югозапад, предимно умерен и с него за започне пренос на топъл въздух. Максималните температури ще са от 5 – 7 градуса в северозападните райони до 11 – 13 в Източна България. Това посочва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.


В четвъртък в Източна България и северно от планините ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Облачността над страната ще е разкъсана. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в северозападните райони – по-ниски: 8-9°, а минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в югоизточните райони – до 8°. В петък от запад бързо ще се заоблачи и още преди обяд в Западна България и Рило-Родопската област ще завали дъжд, като до края на деня валежите ще обхванат цялата страна.

 

В източната половина от страната ще продължи да духа югозападен вятър и там дневните температури ще са високи – до 15-17°; а в западната - вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. В събота от север-северозапад с умерен и силен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и в Източна България температури ще се понижат. Времето ще бъде облачно с валежи, като в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг.

Коментари

Новини Варна