IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
09:28 | 24 април 2019
Обновен: 08:26 | 25 октомври 2024

16 акта съставиха горските при проверки в горите във Варненско

Конфискувани са инструмент за дърводобив и каруца, в която била установена дървесина без документи за законен произход

По материала работи: Пламен Янков
16 акта съставиха горските при проверки в горите във Варненско

Общо 16 акта са съставени при системния обход на горските стражари във Варненска област. 9 от актовете са за незаконната сеч на 8 куб. м дърва за огрев на територията на ДЛС „Шерба”. При интензивните проверки в горите служителите на стопанството са конфискували от нарушители инструмент за дърводобив и каруца, в която била установена дървесина без документи за законен произход.  

 

Други 5 акта са съставени в обхвата на ДГС „Цонево”, където са задържани общо 15 куб. м незаконно добити дърва за огрев.

 

Два констативни протокола са съставени при обхода в ДГС „Суворово”, а два акта – в ДГС „Провадия”, където горските стражари са хванали нарушител, от когото са конфискувани 0,5 куб. м дърва за огрев.

 

През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 452 проверки. 210 от тях са на обекти за добив на дървесина, 175 – на превозни средства, а 67 – на физически лица, от които 4 са любители на риболова.

 

Съставени са 23 акта, като освен в горите във Варненска област, нарушения са разкрити и в горските стопанства в Омуртаг, Търговище и Шумен. Там през последните дни са отчетени по два акта, а един е съставен при проверките в ДЛС „Тервел”.

Коментари

Новини Варна