IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
09:47 | 12 февруари 2019
Обновен: 03:25 | 26 октомври 2024

22 акта съставиха горските във Варненско

Спипани са четири каруци и автомобил с незаконна дървесина

По материала работи: Пламен Янков
22 акта съставиха горските във Варненско

Общо 22 акта са съставени при проверки на горските стражари на територията на Варненска област. Задържани са четири каруци и автомобил с незаконна дървесина. 

 

16 от актовете са в резултат от интензивната контролна дейност в обхвата на ДГС „Варна”. Служителите на стопанството са конфискували 4,6 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев. Задържани са също моторен трион и четирите каруци, с които нарушителите транспортирали дървесината.


При обход на територията на ДГС „Суворово” е разкрит автомобил, натоварен с 1,5 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход. Моторното превозно средство и дървесината са задържани. За установените нарушения са съставени четири акта и два констативни протокола по Закона за горите.    


За незаконната сеч на 4 куб. м дървесина в границите на ДЛС „Шерба” са съставени два акта.     


Създадена е организация за засилен контрол в горите. Само през изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 705 проверки. 146 от тях са на обекти за добив на дървесина, 91 – на превозни средства, а 471 – на физически лица, от които 331 са ловци. Съставени са 39 акта, отчитат от СИДП и апелират гражданите, които станат свидетели на нарушения, незабавно да сигнализират на телефон 112.  

 

Черно море

Коментари

Новини Варна