Варна 22°
fallback
Местен вот
11:30 | 9 октомври 2024
Обновен: 15:25 | 9 октомври 2024

МВР с организация за частичните местни избори във Варна

Варненци ще могат да упражнят в общо 208 избирателни секции за кметове на "Приморски" и "Одесос"

По материала работи: Слав Велев

Областна дирекция на МВР във Варна създава организация, която да позволи на българските граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност - лична карта или паспорт, да упражнят правото си на глас на частичните избори за кметове на районите „Одесос“ и „Приморски в град Варна.

Припомняме, вотът си варненци от двата района ще могат да упражнят в общо 208 избирателни секции. В „Приморски“ секциите са 122 броя, а в „Одесос“ – 86 броя. 

За частичните местни избори - за кметове на двата района, издаването на удостоверения за гласуване на гражданите без валидни лични карти ще работят звената „Български документи за самоличност“ към Първо и Второ РПУ в периода от 14 до 18 октомври, както и в деня на вота - на 20 октомври.

Гражданите трябва да знаят, че при връчване на новата лична карта е необходимо да се върне удостоверението, издадено при подаване на заявлението на нова лична карта, ако има възможност тя да бъде връчена преди деня или в деня на изборите.

Издадените за първия тур на изборите удостоверения не са валидни при провеждане на втори тур, както и при произвеждането на извънредните парламентарни избори на 27 октомври.

Автор на статията:
Слав Велев
частичните местни избори Варна частичните местни избори Варна новини варна работно време лични документи варна лични документи МВР организация вот организация политка
0 коментара
fallback
fallback