Варна 16°
fallback
Местен вот
17:00 | 8 октомври 2024
Обновен: 21:24 | 8 октомври 2024

Варненци гласуват в 208 секции на частичния местен вот на 20 октомври

В „Приморски“ секциите са 122 броя, а в „Одесос“ – 86

По материала работи: Слав Велев

208 избирателни секции са образувани за провеждането на частични избори за кмет на два варненски района на 20 октомври. В „Приморски“ секциите са 122 броя, а в „Одесос“ – 86 броя. Избирателните секции, които са обособени в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, функционират само при изпълнение на условията, посочени в чл. 9, ал. 7 от Изборния кодекс, а именно - при наличие на не по-малко от 10 избиратели, живели през последните 6 месеца преди изборния ден в съответното населено място.

Преди изборите, настоящите кметове на район „Одесос“ и „Приморски“ са длъжни да организират срещи с ръководителите на учрежденията, чиито помещения ще се използват за седалища на избирателни секции, за да бъдат уточнени конкретните организационно-технически подробности.

Това се посочва в заповед на кмета Благомир Коцев за организацията на предстоящите частични местни избори в морската столица. Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на секретаря на Община Варна.

Повече информация може да откриете ТУК

Автор на статията:
Слав Велев
Община Варна Варна новини политика избори новини варна 20 октомври местен вот Приморски одесос
0 коментара
fallback
fallback