IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избори 2024
11:30 | 28 октомври 2024
Обновен: 14:15 | 28 октомври 2024

Главчев: Дано партиите да съставят редовно и стабилно правителство

Нашата работа смятам, че си я свършихме, казва премиерът

По материала работи: Александър Дечев
Главчев: Дано партиите да съставят редовно и стабилно правителство

Мога да изразя надежда, че политическите сили ще положат всички усилия да съставят редовно и стабилно правителство. Това е първият коментар на служебния премиер Димитър Главчев след проведените парламентарни избори.

Според думите му служебното правителство се е справило добре със задачата за провеждане на честни и прозрачни избори.

"Ще ви дам пример с машините. Бяха проверени последната седмица над 3500 машини. На предишните избори бяха проверени над 660. Преди за всичките избори бяха проверени под 100 машини. Нашата работа смятам, че си я свършихме. Не чух и някакви стряскащи факти по провеждането на избори. Въпросът е да се преодолее схващането на българските граждани, че дават гласа си и не знаят накъде отива. Постигнахме добър резултат, чакаме да кажат и какво ще кажат участниците в изборите", обобщи служебният премиер.

Премиерът присъства на командно-щабното учение на Многонационалната бойна група в България на учебен полигон „Ново село“.

"Показаха ни готовността на многонационалната бригада да отблъсне предполагаем враг на територията на България. Самият характер на това, на което присъствахме, показва какъв е характерът на НАТО. Че НАТО е защитен блок, а не агресивен. При учението беше показано как се отблъсква атака на агресор. Това беше подчертано и на срещата на върха във Вашингтон. Силата на съюзниците и солидарността, всички действат като един. НАТО ще защитава всеки сантиметър на територията на съюзниците от пакта, беше подчертано на срещата".

Коментари

Новини Варна