Варна 13°
fallback
Избори 2024
14:40 | 27 октомври 2024
Обновен: 19:13 | 27 октомври 2024

Румен Радев: Всички искаме да се сложи край на този изтощителен маратон от непрекъснати избори

Моят призив към българите днес е да се гласува , каза президентът

По материала работи: Александър Дечев

Снимка: БГНЕС

"Най-важното днес е да се гласува. Всички искаме да се сложи край на този изтощителен маратон от непрекъснати избори, но за да имаме устойчив парламент, за да имаме не просто редовно, а ефективно редовно правителство, което да може да взима смели решения и да води страната към осъществяването на националнозначими цели е важно тези две институции - парламент и правителство, да имат съответната легитимност", заяви президентът Румен Радев след като гласува в Професионалната гимназия по транспорт "Макгахан".

По думите му тази легитимност произтича от масовото и солидно гражданско участие в изборите.

"Моят призив към българите днес е да се гласува - всеки един да намери тези няколко минути и да излезе и да гласува", допълни Румен Радев.

Според държавния глава е необходимо да се даде възможност на партиите след изборите да седнат и в спокойна обстановка да обмислят всички възможности.

"Ще се свържа с всички партии, които влязат в 51-вото Народно събрание и ще поискам тяхното мнение - как виждат те процеса, за да има най-добри условия за разговори и преговори между самите партии с цел да се намери добро решение. Чакаме резултатите от изборите, за да видим дали МВР се е справило с купения и контролиран вот. Има така наречените критични секции, където гласовете за различните политически сили варират в недопустима стойност, но това не е само проблем на МВР. Нека изчакаме края на изборния ден, по места се полагат усилия, има създадена организация, въпросът е е доколко тези усилия се ръководят от наистина почтени цели и това ще го разберем", коментира Румен Радев.

Автор на статията:
Александър Дечев
Румен Радев избори избори парламент предсрочни избори избори народно събрание избори депутати Румен Радев гласуване
1 коментара
fallback
fallback