Варна 18°
fallback
Избори 2024
10:00 | 27 октомври 2024
Обновен: 14:28 | 27 октомври 2024

Над 15 000 полицаи се грижат за реда на изборите

Гражданите могат да подават сигнали на денонощната телефонна линия

По материала работи: Александър Дечев

15 218 служители на МВР в страната са ангажирани с охраната на секциите, осигуряването на обществения ред, пожарната безопасност и спокойното протичане на изборния ден.

Допълнително за охрана на обществения ред на територията на СДВР и областните дирекции са включени 453 служители от Главна дирекция СОБТ. В изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

За гарантиране правото на всеки  гражданин да упражни правото си на глас, в днешния ден служителите в звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят от 8:30 до 19 часа и ще издават необходимите удостоверения в случаи на изгубени, откраднати, повредени, унищожени или лични карти с изтекъл срок.

Продължава работата на Националното междуведомствено звено, което координира дейността на Прокуратурата, МВР и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите. Осъществява се обмен с ЦИК и областните звена в страната и ще извършва обобщение и анализ на получените данни.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения на изборния процес на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg.

Автор на статията:
Александър Дечев
полиция избори избори полиция полицаи избори избори 27 октомври парламентарни избори предсрочни избори
0 коментара
fallback
fallback