Варна 14°
fallback
Избори 2024
15:45 | 22 октомври 2024
Обновен: 20:43 | 22 октомври 2024

Варненци гласуват в различни помещения за балотажа и за НС в неделя (ВИДЕО)

Това сочат указанията на Централната избирателна комисия

По материала работи: Слав Велев

Росица Матева, зам.-председател и говорител на ЦИК

Варненци, които ще дадат своя глас за районен кмет и за изборите за Народно събрание, ще гласуват в две различни помещения тази неделя. Това касае гласоподавателите от двата района - "Одесос" и "Приморски", където ще се проведе вторият тур на частичните избори.

Това сочат указания на Централната избирателна комисия, изпратени до Общинската избирателна комисия във Варна, съобщи на брифинг преди минути Росица Матева, зам.-председател и говорител на ЦИК. 

За да не се затрудняват избирателите, помещенията, където ще гласуват, трябва да се намират по възможност в една и съща сграда - в съседни помещения или на различни етажи, допълни Матева. 

Членовете на секционни комисии ще останат за избора на народни представители, а общинските избирателни комисии трябва да назначат на тяхно място нови, които да проведат  втория тур на частичните местни избори. 

Освен в двата варненски района, частични местни избори в неделя, 27 октомври, ще има още в кметствата в Коиловци (община Плевен) и Войнягово (община Карлово). 

Автор на статията:
Слав Велев
CIK ЦИК вот гласуване Варна неделя 27 октомври новини политика избори избори 27 октомври балотаж варна Централната избирателна комисия Росица Матева зам.-председател и говорител на ЦИК Общинската избирателна комисия ОИК Одесос Приморски
0 коментара
fallback
fallback