IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Избори 2 в 1
15:45 | 9 юни 2024
Обновен: 09:53 | 5 юли 2024

МВР: 436 сигнала са получени от началото на кампанията до днес на обяд

До момента са образувани 99 досъдебни производства

По материала работи: Слав Велев
МВР: 436 сигнала са получени от началото на кампанията до днес на обяд

Снимката е илюстративна: ТВ Шумен

Общо 436 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите са получени в полицията от началото на кампанията до 12 часа днес, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От там напомнят, че гражданите могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

До момента са образувани 99 досъдебни производства. Данните са динамични.

Към 12:00 часа на днешния ден звената "Български документи за самоличност" в СДВР и ОДМВР са издали 34 удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. Общо за периода от 4 юни до момента те са 517.

Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден. Оперативната обстановка в зоните за отговорност е нормална, трафикът през отделните ГКПП е съобразно тяхната специфика. В рамките на деня, при констатиране на увеличаване на пътникопотока и създаване на предпоставки за образуване на колони от МПС, има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.

Коментари

Новини Варна