IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Избори 2 в 1
15:32 | 9 юни 2024
Обновен: 00:50 | 6 юли 2024

42 машини са дали фира по сета и у нас

ЦИК припомня, че членовете на СИК, които попълнят протоколите си без грешка, ще получат допълнително възнаграждение от 25 лева

По материала работи: Слав Велев
42 машини са дали фира по сета и у нас

42 са дефектиралите машини - 40 в страната и 2 в чужбина. В случаите, в които те отпечатват празни или непълни бюлетини гласоподавателите ще могат да гласува повторно, но на хартия. Това обаче трябва да се случи преди избирателят да се подпише и да напусне изборното помещение.

От ЦИК обясниха, че подмяната на членове на СИК-овете е недобра практика, но се случва често и посочиха, че това не би трябвало да затрудни изборния процес.

Към 11.00 часа днес в ЦИК са постъпили 7 жалби и 14 сигнала. От тях 11 са за нарушения в работата на СИК. Два са сигналите за предизборна агитация чрез социологически поучвания, както и няколко сигнала за недопускане на гражданите до машинен вот.

Избирателната активност към 11.00 ч. е 8,34% за Народно събрание и 8,49% за Европарламент.

От ЦИК припомнят, че членовете на СИК, които попълнят протоколите си без грешка, ще получат и допълнително възнаграждение от 25 лева.

Следващите данни за избирателната активност ще бъдат обявени в 17:00 часа.

Коментари

Новини Варна