IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Избори 2 в 1
13:44 | 9 юни 2024
Обновен: 08:42 | 30 юни 2024

Президентът: Как и при какви условия ще се състави правителство зависи изцяло от партиите (ВИДЕО)

Румен Радев определи машинното гласуване като „бариера срещу недействителните бюлетини”

По материала работи: Слав Велев
Президентът: Как и при какви условия ще се състави правителство зависи изцяло от партиите (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: БНТ

Гражданската активност не се изчерпа само с явяването пред урните, това означава гражданите да помнят какво са обещали политиците и да си го търсят. Ние ще спрем да ходим толкова често пред избирателните секции, когато партиите най-сетне оправдаят трайно доверието на гражданите. Как и при какви условия ще се състави правителство зависи изцяло от партиите и аз се надявам те вече да са научили урока. Това каза след като гласува президентът Румен Радев, цитиран от БНТ.

Нека не забравяме, че гражданката активност не се изчерпва само с явяването пред урнитe. Това означава гражданите да помнят какво обещават политиците и да го търсят. Ще спрем да ходим толкова често пред секциите, когато партиите най-сетне започнат трайно да оправдават доверието на гражданите, за което молят днес", каза още президентът Румен Радев.

Той определи машинното гласуване като „бариера срещу недействителните бюлетини”.

На въпрос дали възнамерява да влезе в политиката със вой проект, ако и след днешния вот не бъде съставен кабинет, Радев заяви: „Преди всеки избор партийни оракули плашат с партии на президента, за да сглобят по-добре собствената си сглобка. Крайно време е партиите да създадат правителство, базирано на ценности и споделени програми, а не от страх, че ще излязат от властта. Ако продължават с безпринципните коалиции, рано или късно, такава алтернатива ще се появи”.

Коментари

Новини Варна