IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
14:11 | 29 януари 2016
Обновен: 05:46 | 7 септември 2024

Община Варна подпомогна със 130 000 лв. антирискови проекти на НПО

През 2015 г. с тези средства са финансирани 7 програми и 13 проекта

По материала работи: Борис Проданов
Община Варна подпомогна със 130 000 лв. антирискови проекти на НПО

 

Община Варна подпомогна със 130 000 лв. неправителствения сектор в рамките на партньорството си за превенция на рисковото поведение сред децата и младите хора. През 2015 г. с тези средства са финансирани 7 програми и 13 проекта на НПО. Това обяви днес директорът на общинската дирекция „Превенции“ Светлана Коева по време на кръгла маса на тема „Община Варна – неправителствен сектор. Партньорство в превенцията на рисковото поведение сред деца и млади хора“. Форумът бе открит от зам.-кмета Тодор Иванов, а негов организатор е дирекция „Превенции“ на Община Варна в партньорство с неправителствени организации.

 

В проявата се включиха общински съветници, представители на дирекциите „Социални дейности“ и „Здравеопазване“, на РИО на МОН, „Социално подпомагане“, на ОД на МВР – Варна, както и представители от 17 сдружения.

 

В своето изложение Светлана Коева подчерта, че ефективната, качествена и устойчива политика на Община Варна по отношение превенцията на рисковото поведение сред децата и младите хора, се дължи на доброто партньорство с неправителствени организации. Изтъкната бе важната роля на изградените мрежи за взаимодействие както между дирекция „Превенции“ и организациите, така и между самите тях.

 

На срещата бяха представени параметрите на приетата от ОбС „Програма за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора – 2016“, както и програми и проекти, значими със спецификата на целевите си групи, използваните подходи и иновативните дейности - „Програма за психологическо консултиране и психотерапия на студенти в риск“, „Програма за превенция на самоубийствата при деца и млади хора“, „Училищно базирана програма за превенция на риска, свързан с употребата на алкохол, тютюн и легални психоактивни вещества“ и „Програма за изграждане и позитивиране на адекватни социални умения у пълнолетни правонарушители (18 – 25 г.) с история на употреба на наркотици, изтърпяващи ефективно наказание в затвор Варна“. Бяха дискутирани кампанията „Православни ценности срещу наркотиците“, проектите „Ранни срещи с правото“, „Безопасен интернет“ и „Превенция на рисковото поведение сред уязвими деца чрез интерактивна работа с мобилна игротека „Шпилофан“.

Коментари

Новини Варна