IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
17:44 | 26 януари 2016
Обновен: 21:58 | 30 август 2024

Награда за талантливи ученици обмисля община Варна

По материала работи: Златина Добрева
Награда за талантливи ученици обмисля община Варна

Награда за ученици с работно заглавие „Талант“ обмислят от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. „Целта ни е да популяризираме постиженията на варненските ученици, да насърчим порива им към творчество и предприемачество в различни области. Идеята ни е в навечерието на “Варна - Европейска младежка столица 2017 година” да насочим фокуса на общественото внимание към децата, които отрано са се утвърдили като градивни и креативни личности“, подчерта директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в община Варна Лилия Христова.

 

Планира се наградата да се връчва на ученици от VIII – XII клас в категориите „Природо-математически науки“ и „Култура и изкуство“. Право да бъдат номинирани имат младежи, които са завоювали престижно място на международни, национални, областни, общински награди и конкурси, както и млади предприемачи, разработили иновационен продукт.

 

Право да номинират имат ръководствата на училища, журналисти, които пишат в сферата на образованието, научни съюзи и културни институти. Предвиждат се и индивидуални номинации.

 

Планира се награда „Талант“ да бъде излъчвана на тримесечие, а годишната награда да бъде връчена на един от четиримата призьори за различните тримесечия. Според обсъждания работен вариант за статута на наградата  отличените ще получат плакети, а големият победител – и парична премия. От общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ гарантираха, че ще следят стриктно да няма дублиране и ученици, които са получили вече признание по програмата за даровити деца, да бъдат отличени и с награда „Талант“.
Полина Петрова

Коментари

Новини Варна