Варна 17°
fallback
Община Варна
13:40 | 24 ноември 2023
Обновен: 23:03 | 21 септември 2024

Кметът увери: Варна е готова за зимата

И днес продължава разчистването на листната маса след урагана

По материала работи: Ставри Таргов

Разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета във Варна остава приоритет и днес. По най-бързия начин трябва да бъде почистено след стихията миналата седмица заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове и навявания и тези почивни дни.

Кметът на Варна Благомир Коцев призова вчера всички граждани да се включат в акцията за почистването на града, планирана за събота и неделя, и по-рано.

В районните кметства и голяма Община вече се раздават чували и ръкавици, а хората, които не са на работа и имат възможност, могат да почистят днес.

Управителят на снегопочистващата фирма във Варна Николай Симеонов обясни, че чувалите не трябва да се поставят допрени до контейнерите, а на един метър от тях.

Имаме уверението, че фирмите във Варна са готови за зимата. Към момента градът е подготвен за зимното почистване и е проведен диалог с фирмите. Държа да осъществявам контрол върху този процес.

Но фирмите трябва да поддържат една готовност през цялото време на годината, тъй като зимите във Варна са по-меки, подчерта кметът на Варна Благомир Коцев.

Договорили сме едно минимално плащане, за да бъдат удовлетворени фирмите, допълни той след форума "Общините - Перспектива 2027", който се проведе в столицата.

Радио Варна

Автор на статията:
Ставри Таргов
община Варна готовност за зимата
0 коментара
fallback
fallback