Варна 19°
fallback
Община Варна
14:20 | 12 август 2023
Обновен: 02:51 | 8 септември 2024

Поредно ПТП на Аспаруховия мост задръсти половин Варна

Ударили са се 3 коли

По материала работи: Ставри Таргов

Пореден пътен инцидент предизвика и поредното огромно задръстване в много централни улици и булеварди в града. Причината е катастрофа между три автомобила на Аспаруховия мост, съобщи радио Варна.

Колоната от автомобили на практика започваше още от Община Варна. В обратна посока задръстването започва от центъра на кв. Аспарухово.

Затруднено бе движението и по ул. "Девня" около пътния възел с Аспарухов мост. Заради блокираните пътища и в опит да се избегне задръстването трафикът е претоварен и по ул. "Тодор Влайков", както и в част от ул. "Александър Дякович".

Кръстовището в района на Катедралния храм във Варна също на практика бе блокирано.

Катастрофите в района на Аспаруховия мост са почти есежесдимчин, но досега нито едно от властите от които зависи регулирането на движението, транспортната схема и подръжката на моста не са взели адекватно отношение. Шумно прокрламираната преди години подвижна мантинела, никога не е влизала в употреба.

На 14 октомври 2013 година община Варна въвежда подвижни мантинели, които при катастрофа да се отворят и движението в свободното платно да става двупосочно. „Прекъсването го виждате от едната страна, аналогично има опция и от другата страна. Знаците са поставени.

В момент, когато трябва да се организира в едното платно двупосочно движение, знаците се разчохлят и се въвежда друга организация на движението”, обясни кметът Иван Портних.

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна ПТП Аспаруховия мост тапа
2 коментара
fallback
fallback