IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
11:40 | 14 юни 2023
Обновен: 06:51 | 17 септември 2024

В съда постъпиха 2 жалби за отказано разрешение за преместваеми обекти на Златните пясъци

Те са срещу решение на главния архитект на община Варна

По материала работи: Ставри Таргов
В съда постъпиха 2 жалби за отказано разрешение за преместваеми обекти на Златните пясъци

В Административен съд – Варна, бяха образувани две дела по жалби от „Златни пясъци“ АД, „Паркстрой – Златни пясъци“ ООД и „Голдън турс“ ЕООД срещу решения №200 и 201 от 29 май 2023 г. на Главния архитект на Община Варна.

С процесните решения е отказано разрешение за поставяне на преместваеми обекти на територията на КК „Златни пясъци“. В жалбите се твърди, че е недопустимо административният орган, издал двете решения, да не се съобрази с постановени вече решения от съда и да прави нова преценка за наличието на предпоставки за издаването на актовете, тъй като такава е направена от съда и той е взел решение по поставения въпрос.

Припомням, че през 2022 г. Административен съд – Варна, отмени отказа на Главния архитект на Община Варна за издаване на разрешения за поставяне на преместваеми обекти и върна преписката на Гл. архитект на Община Варна с дадени задължителни указания по тълкуването и прилагането на закона за издаване на исканите разрешения.

С жалбите се иска от съда да прогласи нищожността на двете процесни решения на Гл. архитект на Община Варна и има особено искане за налагане на глоба на гл. архитект за неизпълнение на съдебно решение.

Коментари

Новини Варна