IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
16:16 | 5 ноември 2020
Обновен: 04:28 | 14 септември 2024

Община Варна предоставя 6 безплатни товарни велосипеда

По материала работи: Ставри Таргов
Община Варна предоставя 6 безплатни товарни велосипеда

Шест товарни електрически велосипеда, осигурени по европейския проект “Товарно колело, променящо града” (City Changer Cargo Bike), бяха представени днес във Варна.

"Стойността на един такъв в чужбина е 4 000 евро, а тук - около 4 000 лв. Този вид превоз на стоки е най-разпространен в Дания, Нидерландия, Белгия.

Велосипедите са с различна вместимост, като товароподемността им е до сто килограма. Ще може да ги използва всеки, който се запише при нас, тестовият период е десет дни.

Ще бъдат предоставени безвъзмездно на наши съграждани и фирми, които имат интерес, а след това ще могат да си купят такива - от чужди доставчици или от производителя, който е от Варна и с който ние имаме договорни отношения", обясни Младен Иванов, ръководител на проекта и управител на ОП "Общински паркинги и синя зона".
 
Осигуряването на товарните електрически автомобили е част от политиката на община Варна за стимулиране на екологичния транспорт в града.

Целта е да се внедри новаторски подход при извършването на различен вид доставки на територията на града, като постепенно се наложи товарният велосипед като удобен вид превоз за извършване на услуги.

Коментари

Новини Варна