IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
16:43 | 22 юли 2020
Обновен: 23:44 | 6 септември 2024

Възстановяват осветлението на Аспаруховия мост във Варна

То бе повредено от вандали

По материала работи: Ставри Таргов
Възстановяват осветлението на Аспаруховия мост във Варна

Община Варна възстановява осветлението по Аспаруховия мост, което бе нарушено вследствие на вандалски прояви и кражби на захранващ кабел.

 

В последния месец и половина са извършени три кражби, при които са откраднати общо 570 метра кабел, разбити са и захранващи касети, охранителни кутии и електромери, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ .

 

Подадени са сигнали към полицията, направен е оглед от застраховател. Кабелът е поставен още при строежа на моста и никога досега не е бил обект на посегателство, посочват от дирекция ИИБ.
 

Вандалски прояви има и в район "Владислав Варненчик". Възстановяват около 1,2 км захранващ кабел и над 50 разпределителни кутии, строшени по ул. „Янко Мустаков“ в IV микрорайон, който бе обновен миналата година по европейски проект.

 

Още 250 метра кабел и над 10 кутии са строшени до обръщача на автобусите в същия район. Открити са и четири стълба с разбити разпределителни кутии, в които кабелите са нарязани и подготвени за изтегляне, посочват от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

 

Сигнали по всичките случаи на вандализъм са изпратени до ОД на МВР - Варна.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна