IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
16:32 | 24 март 2015
Обновен: 11:38 | 12 септември 2024

Въпросът за фитнеса и барчето на басейна остава отворен

Казусът не намери разрешение и на днешното заседание на общинската комисия по собственост и стопанство

По материала работи: Златина Добрева
Въпросът за фитнеса и барчето на басейна остава отворен

Въпросът за отдаване под наем на фитнес залата и барчето на плувния комплекс „Приморски“ не намери разрешение и на днешното заседание на общинската комисия по собственост и стопанство. В края на миналата седмица разглеждането бе отложено поради разногласия на съветниците, които поискаха повече яснота по въпроса. Сега първа точка от дневния ред с две подточки – отдаване под наем на търг на фитнесзалата по предложение на кмета Иван Портних и разглеждане на подписка с искане за отваряне на барчето, бяха оттеглени по предложение на съветниците.
Двата казуса са различни. В момента фитнесзалата се стопанисва от ОП „Спорт – Варна“, а барчето е затворено, като община Варна има да си прибира около 19 000 лв. от предишния наемател. Затова родители и състезатели са изпратили до общинския съвет подписка с искане за отваряне на заведението, за да имат състезателите топли и студени напитки и сандвичи, както възможност за преобличане на по-малките деца. На комисията стана ясно, че директорът на общинското предприятие не е правил предложение за отдаване под наем на фитнес залата. Съветниците пък заявиха, че месечният наем от 964 лв. е прекалено нисък.
„Предлагам да приемем решение, което не накърнява интересите на настоящия директор и дружеството, което той представлява“, заяви Андрей Василев, общински съветник от „Движение Нашият град“.
Без разглеждане и гласуване остана предложението на съветниците Владимир Тонев и Христо Атанасов барчето да бъде отдадено на стопанисване на общинската фирма „Хранене“, която стопанисва столовата в общината. Въпреки че оттеглиха спорната точка, съветниците препоръчаха на директора на ОП „Спорт – Варна“ Николай Костадинов да излезе до четвъртък с общо становище за съдбата на двата обекта.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна