IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
14:02 | 21 март 2015
Обновен: 18:10 | 17 септември 2024

Община Варна ще подпомага здравословното хранене на бременните

Партньори са Испания, Англия, Швеция и Чехия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Община Варна ще подпомага здравословното хранене на бременните

Община Варна ще подпомага здравословното хранене на бременните и малките кърмачки. Това ще стане в рамките на „Пилотен проект, насочен към насърчаване на здравословното хранене на бременни и кърмещи жени“ на Европейската комисия. Положителен вот за включване на Варна в проекта даде на свое заседание днес постояната общинска комисия по европейски въпроси и международно сътрудничество.
Общата цел на проекта, в който участват още Мурсия (Испания) като водещ партньор, Манчестър (Англия), Малмьо (Швеция) и Острава (Чехия), е повишена информираност по здравословни проблеми, свързани с недохранване, наднормено тегло и затлъстяване, както и предоставяне на здравословна диета и здравословен начин на живот от бременността до периода на кърмене. В проекта ще бъдат обхванати 500 бременни жени от Варна, стана ясно на комисията.
Бюджетът на община Варна по проекта е в празмер на 23 968 евро. Не се предвижда осигуряване на съфинансиране от общината.

Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна