IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
10:23 | 28 март 2019
Обновен: 13:41 | 8 септември 2024

Санитарната резитба на дървета в район „Приморски“ продължава

Извършва се и по сигнали на граждани и институции по реда на тяхното постъпване в районната администрация и възлагане за изпълнение от страна на Община Варна

По материала работи: Пламен Янков
Санитарната резитба на дървета в район „Приморски“ продължава

В район „Приморски“ има паспортизирани 35494 дървета, съобщи Петя Проданова, кмет на района. Тя поясни, че през миналата, 2018 г., са извършени основни и санитарни резитби на повече от 400 дървета по бул. „Чаталджа“, бул. „Цар Освободител“, в района на спирка „Почивка“, пространството прилежащо към Народно читалище „Отец Паисий“, в дворове на учебни и детски заведения, в междублокови пространства.

 

 

 

От началото на тази година с цел освобождаване на контактната мрежа от прорасли клони, е извършена санитарна резитба по маршрутите на тролей № 86 по бул. „Цар Освободител“ и в района на спирка „Почивка“. Резитби на дървета и храсти са извършени и по сигнали на граждани и институции по реда на тяхното постъпване в районната администрация и възлагане за изпълнение от страна на Община Варна.

 

 

Месеците преди и след вегетационния период, /пролетта и есента/, е времето, в което се извършва санитарната резитба, повдигане на корони, освобождаване на контактната мрежа на тролеите, а когато това е наложително и отсичане на заболели дървета. Тези дейности се извършват по график, по сигнали на граждани и институции, както и при аварийни ситуации. Задължително при всички посочени варианти специалисти извършват оглед, изготвя се експертиза и чак тогава се пристъпва към изпълнение на съответната дейност.

 

Коментари

Новини Варна