IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
17:07 | 25 април 2018
Обновен: 09:23 | 12 септември 2024

Варна изпреварва графика на косенето с месец и половина в сравнение с 2017 г.

И в петте района обработката на терените продължава с ускорени темпове през цялото лято

По материала работи: Борис Проданов
Варна изпреварва графика на косенето с месец и половина в сравнение с 2017 г.

В район „Одесос“ се коси усилено още от началото на месеца. Районният кмет Георги Недев е доволен от темповете на работа, защото напълно са окосени всички зелени площи около общината, централните булеварди, градските градини. „На места вече имаме и второ косене. Остават междублоковите пространства. Влизаме в района на ул. „Батак“ и „Погребите“, в сравнение с миналата година сме много напред“, каза Георги Недев.

 

Район „Вл. Варненчик“ е обработен в по-голямата си част, окосени са всички места с обществено значение, парка, детските градини, училищата. Районният кмет Николай Костадинов добави, че „Кайсиева градина“ е напълно окосена. До края на май се предвижда навсякъде да има 1 коситба, а през сезона на ключови места да се направи дори трета.

 

„Договорите бяха подписани своевременно, тази година сме с месец и половина напред в сравнение с миналата. Фирмата изпълнител е същата, познава района и се справя отлично. Доволен съм и от зацветяването, което стана факт благодарение на кмета Иван Портних. Вече имаме палми, цветарници“, каза Николай Костадинов.

 

В район „Младост“ започнахме преди края на март, коментира на свой ред кметът Христо Христов. „Дадох зор да стартираме, защото имахме готовност, а миналата година започнахме в края на май. Уцелихме хубаво и сухо време, което ни позволява да работим с бързи темпове“, каза Христо Христов.

 

Окосени са „Възраждане 2“, „Трошево“, парковете, булевардите. Второ косене се прави на бул. „Владислав“. Екипите ще преминат от „Възраждане 2“ във „Възраждане 1 и 3“, както и във всички части на „Младост“.

 

От страницата във фейсбук на кмета на район „Аспарухово“ Калина Белмезова научихме, че в квартала на 4 април от парка е започнала първата за годината обработка против кърлежи на терените с обществено значение. Те ще се извършват в късните вечерни или ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба. Третираните площи се обозначават с предупредителни табели, пише в поста в социалната мрежа.

 

От район „Приморски“ Калин Илиев, директор на дирекция "Устройство на територията", коментира, че до средата на май ще приключи първата коситба за целия район.

 

„Големите булеварди ги косим на всеки 2 седмици. Влизаме в курортните комплекси, където трябва да създадем условия за туристите. Важен е и кв. „Виница“, който скоро има празник и ще грейне“, каза Калин Илиев.

 

Социалнозначимите места в района отдавна са обработени. Калин Илиев не скри, че в сравнение с 2017 г. косенето и в „Приморски“ е с месеци напред.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна