Варна 23°
fallback
България
13:45 | 5 април 2021
Обновен: 09:28 | 24 септември 2024

Вижте най-новите изборни резултати във Варна при обработени близо 70% от протоколите

ДБ е с 9%, ВМРО - с 6%, "Изправи се!Мутри вън!" - с 5,4 %

По материала работи: Ставри Таргов

Велин Жеков

При близо 70 процента обработени протоколи от секционните комисии във Варненска област ГЕРБ-СДС води с 27,43 на сто от гласовете, съобщи председателят на РИК в крайморския град Велин Жеков.

На втора позиция с 19,8 процента от бюлетините е партия "Има такъв народ". За "БСП за България" са гласували 11,28 на сто от избирателите в региона.

Демократична България е получила подкрепата на 9 процента от гласоподавателите, ВМРО-БНД - на 6, а коалиция "Изправи се!Мутри вън!" - на 5,4 на сто.

За ДПС са близо 4,5 процента от подадените бюлетини. Същият е и резултатът на коалиция "Воля-НФСБ", съобщава БТА.

От 670 секционни комисии около 50 не проявиха достатъчно отговорност, не се съобразиха с предварителните графици и предизвикаха опашки за няколко часа през нощта, коментира Жеков.

Той допълни, че затруднения е създал и фактът, че само през последната седмица преди изборния ден са сменени около 500 членове на СИК, включително и председатели.

При обработването на протоколите през нощта е проведено експресно проучване, което показва, че в секциите, където членовете са гледали обучителните материали, предоставени он лайн от РИК, не са допускали грешки при попълването на документацията, каза още Жеков.

Неговата позиция беше, че за да изчезнат затрудненията около броенето на гласовете, би било добре да се мисли в посока председателите на СИК да бъдат назначавани за постоянно и да преминават през обучения.  

Автор на статията:
Ставри Таргов
Варна изборни резултати
0 коментара
fallback
fallback