IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Здраве
11:45 | 11 септември 2024
Обновен: 13:26 | 17 септември 2024

Главчев иска дигитализацията на профилактичната здравна карта за деца и ученици

Тя ще премахне големия хартиен документооборот между учители, родители и педиатри, смята премиерът

По материала работи: Александър Дечев
Главчев иска дигитализацията на профилактичната здравна карта за деца и ученици

Трябва да предприемем ускорени действия, за да може тази година да се случи дигитализацията на профилактичната здравна карта за деца и ученици. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното седмично правителствено заседание.

Главчев посочи, че темата е актуална преди началото на новата учебна година, а дигитализацията на този документ ще премахне големия хартиен документооборот между учители, родители и педиатри. 

„Смятам, че трябва да обърна сериозно внимание на три министерства – Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и Министерството на електронното управление, за да може да се дигитализира т.нар. профилактична здравна карта, каза Главчев. 

Струва си да положим усилия да облекчим големия обем от документи, който се движи между родители, учители и педиатри, за да може и там да достигнем европейско равнище, каза още служебният премиер по темата. 

Коментари

Новини Варна