IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Здраве
13:15 | 5 юни 2024
Обновен: 07:59 | 3 юли 2024

Министерският съвет отпусна 100 милиона лева за детската болница

Строителството трябва да започне догодина

По материала работи: Слав Велев
Министерският съвет отпусна 100 милиона лева за детската болница

Минестерският съвет гласува за това държавата да отпусне първоначални 100 млн. лв. за националната детска болница. Това съобщи на брифинг служебният министър на финансите Людмила Петкова.

"Министерски съвет одобри график за реализиране на дейностите по изграждане на Националната многопрофилна болница за активно лечение на деца в София. Графикът включва необходимите дейности и срокове за изпълнение. Осигурени са 100 млн. лева от държавния бюджет като първо финансиране за разчистване на терена, за проектиране и за други дейности. С Европейската инвестиционна банка е сключено споразумение за безвъзмездна помощ за осъществяване на консултантски услуги. Услугите ще бъдат предоставени от избран от Европейската инвестиционна банка белгийски консорциум, който ще изготви три стратегически документа. В началото на септември стартира процесът по проектиране на болницата и от 2025 г. да започне строителството. Необходимите средства за изграждане на болницата ще бъдат планирани в бюджета за догодина, както и в средносрочната бюджетна прогноза", уточни Петкова.

Коментари

Новини Варна