Варна °
fallback
Здраве
11:00 | 24 юли 2022
Обновен: 00:04 | 15 април 2025

Топдиетолог: В жегите избягвайте солта и пилешкото

Добър избор е прясната риба

По материала работи: Ставри Таргов

През летните горещини е най-важно да се избягва солта, тъй като тя задържа водата в тялото и се получават отоци. Най-добре е да се консумират повече плодове и зеленчуци.

Това сподели в студиото на „Събуди се” по Нова диетологът д-р Людмила Емилова.

По нейна препоръка е важно и да не се консумират много животински храни. „Месото е хубаво да се намали до консумиране веднъж в седмицата или до 2-3 пъти в месеца.

Добре е, ако се яде нещо животинско – да се консумира риба. Тя има наситени и ненаситени мазнини, които са полезни за организма. Важно е рибата да е прясна, хваната в морето”, подчерта тя.

По думите й, ако все пак не можем да се откажем от месото, най-добре е да се избягва пилешкото. „След него се нареждат по вредност кренвиршите, телешкото и свинското месо.

Ако ще купуваме от магазина месо – нека да не бъде пиле, защото в него има най-много хормони. В него се добавя и вода със сол, за да може да тежи повече”, подчерта диетоложката.

Автор на статията:
Ставри Таргов
съвети храни людмила емилова летни горещини
0 коментара
fallback
fallback