IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Морски бизнес
16:00 | 21 април 2023
Обновен: 12:52 | 7 септември 2024

Курсанти тренираха стрелба по морска и въздушна цел на фрегатата „Дръзки“ (СНИМКИ)

Наши бойни кораби с ново учение на море

По материала работи: Слав Велев
Курсанти тренираха стрелба по морска и въздушна цел на фрегатата „Дръзки“  (СНИМКИ)

Снимки: ВМС

Продължава подготовката на корабите от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби. Днес завършиха тактическите учения на море, информират от Военноморските сили.

Фрегата „Дръзки“ плава за провеждане на тактическо учение на единичния кораб. По време на учението бяха отработени дейности по организиране на видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел, отклонение от атаките на въздушен и надводен противник, защита от ядрено, химическо и биологично оръжие и борба за живучест на кораба. 

Рейдови миночистач „Евстати Винаров“ и минен заградител „Сириус“ от отряд кораби със спомагателно назначение  проведоха  поредните си тактически учения. Основният спектър от задачи, които се изпълниха, са свързани с отработване на мероприятия по управление на кораба при самостоятелно плаване и използване на оръжието и техническите средства в интерес на видовете отбрани и защити и повишаване на подготовката на екипажите за изпълнение на задачи на море.

Бяха проведени тренировки и учения по стрелба по морска и въздушна цел, постановка на корабни и вертолетни контактни и неконтактни тралове, приемане и товарене на минен боезапас, поставяне на морски мини от единичен кораб, тренировка по стоварване на техника на необорудван бряг.

Освен щатния екипаж, на борда на корабите плаваха и курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ за провеждане на плавателна практика.

Коментари

Новини Варна