IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Културен афиш
16:30 | 17 октомври 2024
Обновен: 19:12 | 17 октомври 2024

Хора и улици от Варна оживяват в изложба

Експозицията на Елица Карабашлива ще бъде подредена в галерия "Графит"

По материала работи: Слав Велев
Хора и улици от Варна оживяват в изложба

Хора и улици от Варна оживяват в изложбата акварел на художника Елица Карабашлива в галерия "Графит". Тя ще бъде открита този петък (18.10) от 18:30 ч. и ще продължи до 9.11.2024 г.

"Коренячка варненка съм и от дете гледам на града си като живо същество, което диша, променя се, често и страда. Преживявам загубата на всяка прекрасна сграда, радвам се на всеки успех и добра промяна в града си. Гледам го с очите на влюбена жена – диханието на морето – сутрин блестящо като огледало, вечер обляно в злато, бризът, парка с изобилието на различни дървета и храсти, паметниците и листата в краката ми есенно време, шумолящи като рокля от коприна. Всяко кътче е отбелязано със случки от живота ми – детството с млечния сладолед и пуканки, юношество със смеха на съучениците, зрелостта с раждането и отглеждането на децата, срещи с приятели и безброй емоции. Виждам камъните в сградите, но и сърцата на хората и отдавна мечтаех да посветя изложба на град Варна. Не бих могла да живея никъде другаде по света. Може и да съм пристрастна, но това е специално място в света. Надявам се да ви предам чувствата, които изпитвам, не само цветовете и формите. Бих рисувала още много кътчета и моменти, но нека оставим нещо и за бъдещето", споделя Елица Карабашлива.

Коментари

Новини Варна