IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Културен афиш
16:00 | 12 август 2024
Обновен: 06:14 | 17 септември 2024

Музикален фестивал и изложба във Варна

Арт проектът „Чайки“ ще се проведе на 24 август, входът за всички посетители е свободен

По материала работи: Слав Велев
Музикален фестивал и изложба във Варна

Музикален фестивал и изложба ще предложи на жителите и гостите на Варна арт проектът „Чайки“. Събитието ще се проведе на 24 август и се реализира с подкрепата на фонд „Култура“ на Община Варна. Организатор е Фондация „Понтика“.

Изложбата включва произведенията на трима известни художници и може да бъде видяна на 24 август от 10:00 часа в „Галерия 33“ на ул. „Габрово“ 2А. Включени са произведения на проф. Беди Ибрахим - художник, скулптор и сценограф от Северна Македония, съгражданинът му - Атанас Ботев - майстор в живописта, графиката, рисунъка, арт инсталациите и пърформансите, както и Николай Нинов - блестящ български скулптор. В рамките на съвместната работилница авторите ще представят своите художествени интерпретации. В тях чайките са видени като различни метафори – от хора с различни лица и съдби, през предмети и градски пейзажи, до вечно реещи се, влюбени в морето и залеза птици. 

Същият ден от 19:00 часа в парка в кв. „Аспарухово“ ще се проведе второто издание на музикалния фестивал „Чайки Фест“. Целта е да се насърчи развитието на варненската ъндърграунд сцена, подобно на известните форуми „Атмосфера“ и „Фриймайнд“ в миналото. С участие тази година ще се включат групите „Gigashadow“, „Pizza“, „Behind bars“, „Сричка“, като и македонците „21 век“. По време на музикалния фестивал между изпълненията, на голям екран ще бъдат излъчени документални серии от работилницата на художниците.

Проектът включва и собствено онлайн радио – „Чайки", което звучи в интернет пространството. Целта е също подкрепя и популяризиране на алтернативната и ъндърграунд музика, като специален фокус е поставен на Балканите и България.

Входът за всички посетители и любители на изкуството и музиката е свободен.

Коментари

Новини Варна