IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Културен афиш
12:00 | 3 юли 2024
Обновен: 17:23 | 5 юли 2024

Младежкият филмов и медиен фестивал „Арлекин“ започва днес във Варна

Събитието се провежда при вход свободен

По материала работи: Слав Велев
Младежкият филмов и медиен фестивал „Арлекин“ започва днес във Варна

От 3-ти до 7-ми юли във Варна се провежда Младежкият филмов и медиен фестивал „Арлекин“. Официалното откриване е днес в 17:30 часа на сцена „Раковина“ в Морската градина. През останалите дни дейностите, съпровождащи събитието ще бъдат в зала „Пленарна“ на Община Варна и в сградата на Радио Варна. Организатор на инициативата е Сдружение „Арлекин“ с финансовата подкрепа на Община Варна.

Фестивалът предвижда конкурсна програма - кино и телевизия, видеоигри, филми, различни работилници, създаване на сайт, творчески срещи и др. В него ще вземат участие младежи от България, Сърбия, Италия, Франция, Бразилия, Португалия и др. 

В  „Арлекин“ се включват и ученици от Гимназия по прецизна техника и оптика „Ломоносов“, Професионалните гимназии по транспорт от Златица и Сливница. Екипът на Сдружението организатор ще се включи с драматурга, ТВ водещ и режисьор доц. Юрий Дачев, журналиста Магдалена Гигова, ТВ режисьора д-р Росица Младенова и оператора Мартин Николов, които ще въведат младите творци в света на медиите и медийната грамотност. Тази година акцент на форума е обучението на украински деца от „Медия център“, както и създаването на сайт, ютуб канал и интернет телевизия към него. 

Официалното закриване на „Арлекин” ще бъде от 17:30 часа на 7 юли в Държавна опера - Варна, когато ще бъдат връчени наградите на номинираните медийни продукти. 

Повече информация ТУК

Коментари

Новини Варна