IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Културен афиш
15:00 | 19 юни 2024
Обновен: 18:33 | 26 юни 2024

Етно фест предстои във Варна

В програмата ще вземат участие формации от Украйна, Турция, Гърция и др.

По материала работи: Слав Велев
Етно фест предстои във Варна

XVIII Национален фестивал на етносите "България за всички" ще се проведе във Варна този юни. Организатор е Народно читалище “Христо Ботев 1928“ - Варна. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Фонд „Култура“, Община Варна.

Първото издание на фестивала е през 2004 г. Той се провежда ежегодно и има за цел : запознаване, обогатяване и популяризиране на музикално- танцовия фолклор на етносите в България.

Представителите на различните етнически общности в България да се опознаят и да представят своята самобитна култура, като част от българското фолклорно богатство. Да покажем уважение и грижа към различните, които са част от българското цяло, като популяризираме тяхната музикално- танцова култура.

Програмата включва:

22 юни – 18:30 ч. -Дефиле – вход Морска градина

19:30 ч. – Концерт – Летен театър – вход свободен

23 юни – 15:00 ч. – Концерт – сцена „Раковина“, Морска градина.

Тази година участие ще вземат представители на : арменски, гръцки, ромски, татарски и турски етноси.

Гости на фестивала: Украинска вокална детска група „Червона Калина“ към фондация „Открито сърце“ и Танцов ансамбъл „ Българче“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Варна.


 

Коментари

Ivan11 ( преди 1 седмица )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна