IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
14:21 | 27 декември 2015
Обновен: 00:00 | 16 септември 2024

Телевизия Черно море ще предава директно сесията на ОбС – Варна

В понеделник от 9 ч. можете да гледате 4-ото заседание на местния парламент, само в ефира на ТВ Черно море, както и онлайн (в реално време) на www.chernomore.bg

По материала работи: Борис Проданов
Телевизия Черно море ще предава директно сесията на ОбС – Варна

Четвъртото  заседание на Общинския съвет на Варна започва в понеделник от 9 ч. в зала “Пленарна”. Можете да го гледате само в ефира на ТВ Черно море, както и онлайн (в реално време) на www.chernomore.bg.

 

Проектът за дневен ред включва само 1 точка – изменение на Наредбата на Общински съвет – Варна, за определяне на размера на местните данъци на територията на общината.

 

Припомняме, че на заседание на ПК “Финанси и бюджет” се реши данъкът за възмездно придобиване на имущество от 2,6 на сто да се увеличи на 3 на сто. Предложението бе на нейния председател Станислав Иванов. Мотивите за увеличението са осигуряване на допълнителни финанси за общинските програми в областта на здравеопазването, образованието, социалните грижи, инженерната инфраструктура, както и за програми за промяна на градската среда, възраждане на емблематични сгради и културни паметници и други.

 

Този данък е еднократен и засяга само сделки за имущество по възмезден начин и участници в прехвърлителни сделки. По своя смисъл не увеличава годишната данъчна тежест на всички жители на общината.

Коментари

Новини Варна