IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избори'15
08:41 | 25 октомври 2015
Обновен: 20:33 | 7 септември 2024

320 полицаи следят за реда във Варна в изборния ден

Вижте на кои номера да позвъните за нарушения на изборния процес

По материала работи: Юлиян Атанасов
320 полицаи следят за реда във Варна в изборния ден

Около 320 служители на Областната дирекция на МВР във Варна ще отговарят за сигурността в изборния ден, съобщиха от полицията. За охраната на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Двореца на културата и спорта са ангажирани 63 полицейски служители. Съвместно с ОИК е създадена организация за съпровод и охрана на бюлетините до тяхното пристигане от Секционните избирателни комисии (СИК).

 

Освен физическата охрана на СИК е създадена организация за приемане и отработване на сигнали за нарушаване политическите права на гражданите. В Областна дирекция на МВР – Варна работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали от гражданите, свързани с нарушения на изборния процес: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Сигнали и жалби продължават да се приемат на електронния адрес на ОДМВР - Варна: varna@mvr.bg.

 

На телефон 112 гражданите също могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Като сигналите биват предавани в компетентните структури на ОДМВР - Варна.На всички избирателни секции са извършени охранителни и противопожарни обследвания. Дежурства ще дават и пожарникари от Областната служба за защита на населението в изборния ден.В ОД на МВР е създаден Оперативен щаб за управление на силите и средствата, участващи в обезпечаването на обществения ред и сигурността по време на произвеждането на изборите.

Коментари

Новини Варна