IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
18:15 | 10 ноември 2014
Обновен: 20:05 | 14 септември 2024

250 000 поляци посетили Варна за година

Специалисти от славянската държава ще ни учат на регионално развитиe

По материала работи: Борис Проданов
250 000 поляци посетили Варна за година

250 000 поляци са посетили Варна през миналата година. Това каза извънредният и пълномощен посланик на Република Полша у нас Н. П. Кшищоф Краевски на среща с кмета на морския град Иван Портних. Това е показател, че Варна е популярна дестинация, тъй като предлага много добри условия, приятни хора и вкусна кухня, допълни още той.
На срещата дипломатът и кметът са коментирали и възможностите за икономическо сътрудничество. Иван Портних припомни, че в рамките на проекта за интегриран градски транспорт полската фирма „Соларис“ е осъществила доставката на новите автобуси в града. Със същата марка, съвместно със завода в Чехия, са и новите тролейбуси в морската столица.
Във Варна предстои да пристигнат полски специалисти, които се занимават с регионално развитие. Радвам се, че така можем да споделим нашия успех в тази област, каза още Н. П. Кшищоф Краевски.
Н. Пр. взе участие в тържественото полагане на венци и цветя пред символичния мавзолей на Крал Владислав III Ягело в парк-музей на бойната дружба "Владислав Варненчик". Така той заедно с варненци почете паметта на средновековния пълководец и на всички загинали войни в последния кръстоносен поход на Стария континент през 1444 година.
В чест на годишнината от битката на народите в парк-музея беше валидирана и специална пощенска марка.

Коментари

Новини Варна