Варна 20°
fallback
Икономика
11:52 | 4 януари 2017
Обновен: 13:16 | 24 октомври 2024

Традицията повелява зимата да си отива с гръм и мълнии

Време е за интелигентна защита чрез мълниеприемника с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR

По материала работи: manager

Сигурно сте забелязали, че през зимата гръмотевици и светкавици няма. Но през последните години стана традиция още в края на февруари, началото на март небето да се разкъсва от светлини, следвани от ужасен гръм. Страшничко, нали!

 

Ранните бури, според учените, са плод на глобалното затопляне. Всъщност светкавицата започва своето съществуване като статичен заряд в дъждовен облак. Поглеждайки към тъмните облаци ние виждаме само големи мрачни обекти, които спокойно са се настанили на небето и ни казват, че ще вали, но всъщност вътре в тях всичко ври и кипи. Въздухът направо бушува вътре в облака и се движи нагоре и надолу. Влажният въздух достига определена височина, след което става на облак, дъждовен облак. Облакът започва да се издига още по-високо в небето и когато достигне максималната за него височина, влагата замръзва и се образуват ледени кристали и снежинки. Горната част на облаците, която ние не виждаме е доста студена, затова и капчиците влага успяват да замръзнат. Тези кристали започват да се движат вътре в облака, при това с голяма скорост, често се сблъскват един с друг и така се зареждат с електричество. Обаче ледените кристали, които са по-малки и по-леки отново падат надолу и започват да се топят. Така се оказва, че в облака има два противоположни електрически заряда – в горната част са отрицателните, а в долната положителните. И когато тези два заряда се сблъскат, образува се силен, огромен, страшен електрически заряд и съответно мълния. Тя освен много светла е и много гореща и нагрява студения въздух около себе си.

 

Температурата на мълнията е около 30 000 градуса, 4-5 пъти по-висока от повърхността на Слънцето! Според статистиката, на всяка една минута някъде по света падат над 100 мълнии, а в България от светкавици загиват 5-6 души всяка година.

 

Собствениците на много сгради, които бяха санирани по програмата за енергийна ефективност, вече спят спокойно, дори и в най-страшната буря, защото си монтираха мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR. Той e оборудван с електронно устройство за запалване, създадени за редуциране на времето на атмосферния разряд, което увеличава капацитета им за улавяне на мълнии.

 

Мълениеприемникът INGESCO® PDC AIR е най-надеждното устройство, способно да предложи една интелигентна защита, с интелигентно изпреварващо време и със 100% гаранция. Даже професионалистите от районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в гр. Бяла се довериха за защитата си на INGESCO® PDC AIR.

 

Има още малко време до първите гръмотевични бури за 2017 година и ако искате и Вие да ги посрещнете сигурни, и спокойни за своя дом и бизнес, поръчайте своя мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR на dikom-varna.com.

 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback